CASE STUDY

Sibford School


Sibford School is a co-educational independent school located in the Cotswolds, between Stratford-upon-Avon and Oxford. The school boasts substantial 50-acre grounds and has been rated ‘excellent’ for the quality of pupil’s achievements.

In order to maximise the attraction and retention of 6th form students, the school decided to invest in upgrading their 6th form building, including the canteen, entrance, social area, washrooms and study zones.

TaskSpace created floorplans, 3D visuals, colour schemes, and a video walkthrough which were provided to the school for use in open evenings and promotional publications.

The 6th Form students were heavily involved in the design process and made several valuable contributions, such as selecting their preferred furniture items and colour palette.

The design supports the students in preparing for their future path by creating two study zones for collaborative and individual study.

Another key element was the kitchen and dining space, which was designed as a university-style café with a Starbucks feel.

The project was started in advance of the summer break to ensure the programme of works was completed ahead of the new term.

IMAGE GALLERY